Szuper immunerősítő bomba, a méhpempő

A méhkaptárban a méhpempő kizárólag a méhkirálynő eledele. Talán ennél a ténynél komolyabb bizonyíték nem is szükséges arra, hogy egyértelművé váljon, a méhpempő mennyire értékes, tápanyagdús eledel, hiszen a kaptár legfontosabb szereplője fogyasztja. De vajon miért éri meg nekünk, embereknek is ezt fogyasztani, különösen influenzaszezon és járványok idején?

Gondoltad volna, hogy a méhkirálynő akár 5 hosszú évet is megélhet? Ez javarészt a táplálkozásának köszönhető. Rajta kívül mindössze a maximum 3 napos méhek fogyasztják ezt a szuperélelmiszert, amely hozzájárul gyors és megfelelő fejlődésükhöz. A méhpempő nagy kincs tehát a kaptárban, és az emberek számára egyaránt, hiszen tápanyag tartalmát az emberi szervezet is rendkívüli módon képes hasznosítani. Rengeteg értékes összetevőből áll: fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A magas számú biológiailag aktív összetevő megfelelően gondoskodik a méhkirálynő hosszú életéről és bombabiztosan támogatja az emberi immunrendszert is.

A méhek szorgos munkájának köszönhető az immunerősítő méhpempő.

Miből áll a méhpempő?

A méhpempő összetétele a hatékonyságának kulcsa. Nem pusztán vitaminokat, hanem egy sor más értékes összetevőt tartalmaz, amelyek immunizálják a szervezetet.

Például 60-70%-ban vizet, amely a következőkkel egészül ki:

 • 11-23% cukor
 • 9-18% nyers fehérje és aminosavak
 • 4-8% zsír
 • rengeteg vitamin: tiamin, riboflavin, piridoxin, niacin, pantoténsav, biotin, folsav, szterin, biopterin és neopterin
 • ásványi anyagok és nyomelemek
 • különféle enzimek és antibiotikumok,
 • valamint egy természetes tartósítószer, amit 4-hidroxibenzoesavmetilészternek neveznek.

A listát végigolvasva feltűnhet, hogy milyen nagy számú, egymást kiegészítő értékes összetevő teszi teljessé a méhpempőt. A megfelelő arányú keverék minden szükséges tápanyagot biztosít a méhkirálynő számára teljes életében. Az emberek számára ugyan nem tartalmaz mindent, ami a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges, azonban kétségtelen, hogy már ezzel a sor összetevővel is rendkívüli mértékben hozzájárul immunrendszerünk megfelelő megerősítéséhez. Egyszerre vitaminforrás és energizáló szer.

Erősítsd immunrendszeredet a természet erejével, egészséges táplálkozással és sporttal!

Hogyan támogatja az immunrendszerünket a méhpempő?

Összességében tehát az emberi szervezetre a méhpempő elképesztő vitalizáló hatást fejt ki, ami a vírusos és bakteriális betegségek időszakában kifejezetten nagy segítség lehet mindannyiunk számára. De mivel is éri el ezt az eredményt a táplálék? Lássuk!

 • A méhpempő a tárolás során könnyen sérülhet. Nem megfelelő begyűjtése és tárolása értéktelenné teheti azt. Az Arkoroyal termékek esetében azonban mi a legnagyobb gondossággal járunk el, ezzel szavatoljuk a megfelelő hatás kifejtését.
 • Az Arkoroyal méhpempők garantáltan tartalmaznak minimum 1,4% 10-HDA>-t, illetve minimum 2,5% apalbumint. Ezzel a dózissal segítjük a minél gyorsabb immunerősítő hatást, és ennek köszönhető, hogy már egy doboz beszedése, mindössze 10 nap alatt szignifikánsan támogatja immunrendszerünket.
 • A 10-HDA (10-hydroxy-2-decenoic acid) sav az egyetlen olyan anyag, amelyet a természetben csak és kizárólag a méhpempőben találunk meg, valamint mesterséges előállítása sem lehetséges. Ez a természetes antibiotikum nem pusztán antibakteriális, gomba- és vírusölő, hanem egybengyulladáscsökkentő hatással is bír.
 • Segít a szabadgyökök eltávolításában, és nem csak a betegségek legyőzésében, de azok megelőzésében is támogatja szervezetünket. Mindenre képes, ami értékes számunkra a különféle vírusos és bakteriális megbetegedések elleni harcban.
 • A hatást tovább fokozza az apalbumin-1 elnevezésű fehérje, amely a méhpempő egyik legértékesebb összetevője. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az apalbumin az, ami a méz immunostimuláns hatásáért felelős. A különféle típusú mézekben eltérő mennyiségben található meg ez a fehérje. A gesztenye például kiemelkedik a mézek közül maga 0,029%-ával, de az akác mézben is jelentős, 0,011%-ban található meg az apalbumin.
 • A méz immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását tehát leginkább ennek a fehérjének köszönheti. A méhpempő pedig még jelentősebben támogathatja immunrendszerünket, hiszen a normál mézhez képest akár 200-szoros mennyiségben, 2,5%-ban is megtalálható az apalbumin. Ezt a mennyiséget garantáljuk az Arkoroyal BIO 1500 MG étrend-kiegészítő termékünkben is, amely valóságos immunerősítő bomba.

Bárki fogyaszthat méhpempőt?

Nos, természetesen, ahogyan minden immunerősítő készítmény esetében, úgy a természetes táplálékokra is vonatkozik ajánlás a fogyasztás mértékére vonatkozóan.

Fiatal egészséges család

Az adagolás tekintetében fontos megkülönböztetni a gyermekeket a felnőttektől. Hiszen gyermekek esetében is bátran alkalmazható a méz, a méhpempő és a propolisz is, mindössze azok mennyiségére és a betöltött életkorra szükséges figyelni (méz például 1 éves kor alatt nem ajánlott fogyasztásra). Gyermekek esetén – gyakorló szülők már tudják – különösen fontos tényező az ízhatás. Az Arkoroyal termékei ezt szem előtt tartva kifejezetten kellemes ízzel bírnak. Mindemellett:

 • 100% bio étrend-kiegészítők
 • színezék- és tartósítószermentesek
 • hűtőben való tárolás nélkül is rendkívül sokáig eltarthatók
 • A többféle kiszerelésnek köszönhetően az egész család számára ideális immunerősítésre.
 • A gyermekek számára ráadásul gumicukor formájában is megalkottuk.

Ha szeretnél olyan természetes megoldást alkalmazni immunerősítésre, mely a méhek gondos munkájának köszönhető, valamint szeretnéd támogatni a felelős méhészkedést, akkor gondoskodj immunrendszeredről Arkoroyallal! Tégy meg mindent az egészséged megőrzése, vagy akár annak visszaszerzése érdekében, külsőleg és belsőleg egyaránt! Moss gyakran és megfelelően kezet, kerüld a már megbetegedett embereket, és erősítsd immunrendszeredet kiváló minőségű, természetes alapanyagok szedésével! Jó egészséget kívánunk!