Az idősödő szervezet immunvédelme – Természetesen!

Az életkor előrehaladtával számos változás áll be életünkben és szervezetünkben egyaránt. Az idösödő szervezetnek a fiatallal szemben egészen más és sokkal komolyabb védelemre, támogatásra van szüksége annak érdekében, hogy a betegségekkel szembeni harcban minél eredményesebb lehessen.

A fizikai és szellemi idősödés kéz a kézben jár, amit sokszor különféle betegségek és azok tünetei nehezítenek tovább. Kétségtelen, hogy az idősödő szervezet egyre könnyebben betegszik meg, hiszen az immunrendszer is egyre kevésbé bizonyul hatékonynak, de nagy mértékben rajtunk múlik, hogy mi is történik velünk az évek előrehaladtával.

Nem kell azonban megijedni, idős korban is van lehetőség az immunrendszerünk megfelelő támogatására, a titok mindössze annyi, hogy életkorunknak megfelelő módon tegyük mindezt. Fontos szem előtt tartani az életkorunkat és az ahhoz leginkább illő segítséget megadni az immunvédelemhez. Véleményünk szerint ebben is érdemes a természetes megoldásokra hagyatkozni.

Az 50 év feletti szervezetnek – takár férfiakról vagy nőkről van szó – egészen más igényei vannak, mint a fiatalabb korosztálynak. Az immunrendszer erősítése kiemelten fontos ebben az életkorban, hiszen nem csak az igények, a jelentkező tünetek is egészen mások lehetnek a korábbi évekhez képest.

Az időskori betegségek elkerülését természetes vitaminpótlással érdemes támogatni.

A fáradtság, gyengeség, esetleges étvágytalanság egyaránt következménye lehet a legyengült szervezetnek, ezek egy sor betegség tüneteit is jelenthetik. Fontos, hogy a különféle betegségeket időben felismerjük és lépjünk közbe, hogy ne terheljük tovább az egyébként is érzékeny szervezetet. Nem csak a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő kombinációjára, de azok mennyiségére is érdemes kiemelt figyelmet fordítani.

Lássuk, mit is tehetünk az immunrendszerünk erősítése érdekében 50 éves kor felett!

1. C vitamin fogyasztása

A C vitamin minden immunerősítés alapja. Már Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos is hangsúlyozta a C vitamin (aszkorbinsav) kedvező hatását az emberi szervezetre. Felesége, Marcia Szent-Györgyi a mai napig jelentős mértékű, 4000 mg C vitamin fogyasztásával segíti egészsége megőrzését, melyet betegség esetén akár 8-9000 mg-ra is felemel.

A C vitamin amellett, hogy az immunrendszer védelméhez megfelelően járul hozzá, számos anyagcsere folyamatban is jelentős szereppel bír. Bár minden életkorban fontos a megfelelő mennyiségű C vitamin fogyasztása, érdemes annak napi adagját az évek előrehaladtával emelni.

Ahogyan sok más vitaminra és ásványi anyagra, úgy a C vitaminra is igaz, hogy célszerű természetes forrásból biztosítani azt szervezetünk számára. Mivel szervezetünk nem képes önállóan előállítani ezt a vitamint, ezért kívülről történő pótlásának hatalmas jelentősége van. Több ezer mg aszkorbinsav természetes úton történő bevitele (például zöldségekkel vagy gyümölcsökkel) nem egyszerű, ezért táplálékkiegészítők alkalmazásával további egységekkel tudjuk kielégíteni az egyre növekvő igényünket.

A C vitamin fogyasztás idős korban még fontosabb az immunrendszer megfelelő működéséhez.

2. D vitamin biztosítása szervezetünk számára

A D vitamin szintén mindenki számára létfontosságú. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az azonnali jobb közérzeti a napsütés és a jó idő beköszöntével. A nap ugyanis természetes módon tölti fel szervezetünk D vitamin készletét. A D vitaminra nagy szükségünk van minden életkorban, hiszen segítségünkre szolgál az egészségért folytatott harcban. Sok területen támogatja szervezetünket, ideértve a csontok és ízületek védelmét, különféle autoimmun betegségek kezelését, valamint a cukorbetegséggel szemben is eredményesen bevethető.

A szervezetünk azonban minden jó tulajdonsága ellenére magától nem képes előállítani, ezért valamilyen módon ennek pótlásáról is gondoskodnunk szükséges. Nem mindegy, miként tesszük azt, hiszen a bevitt mennyiséggel is okosan kell bánnunk, zsírban oldódó vitamin lévén ugyanis könnyen megterhelheti szervezetünket.

A nap segítségével pótolt D vitaminnal egészen biztosan nem lehet túlzásba esni, ezért is javasolt mindenki számára napos időben a rendszeres, szabad levegőn való időtöltés. Ráadásul a gyakori testmozgás is kedvezően hat egészségünkre, így érdemes lehetőség szerint minél többet a szabadban tartózkodni idősebb életkorban is, még abban az esetben is, ha mozgás lassú sétát jelent.

A rendszeres vitaminpótlás fontos, érdemes természetes úton vagy bio készítményekkel bevinni a szervezetbe.

3. Méhpempővel a jó egészségért

D vitamint ugyan nem, azonban számos más jótékony összetevőt tartalmaz a méhek által előállított kincs, a méhpempő. Mivel életünk előrehaladtával nem elegendő pusztán egy-egy vitamin pótlásáról gondoskodni, komplex megoldásban szükséges gondolkodni, melyhez kiváló megoldás lehet a méhpempő. A méhpempő olyan összetett segítség, ami megfelelően hozzájárul az idősebb korosztály egészségének megőrzéséhez is.

A méhpempő ráadásul az öregedés folyamatát is lassítja, hiszen a sejtjeink megújításával szolgálja az emberi szervezetet, de nagy segítségünkre van a fáradtság és gyengeség leküzdésében is, ami 50 év felett jóval általánosabb jelenség.

Általánosságban elmondható, hogy a különféle vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és az ezeket tartalmazó természetes anyagokkal (például méhpempővel vagy propolisszal) megfelelően támogathatjuk immunrendszerünk működését minden életkorban. A fáradtság, a gyengeség és a gyakori megbetegedések nem kell, hogy az idős kor természetes következményei legyenek.

Bezár Termékeink egy kúrára elegendő immunerősítőt tartalmaznak