5 dolog a természetes immunerősítéshez

Étkezz okosan és immunizáld a szervezetedet természetes alapanyagokkal!

Szervezetünk védekezőképességét az immunrendszerünk határozza meg. Ha gyengébb az immunrendszerünk, gyakrabban és hosszabban számíthatunk különféle megbetegedésekre, mint azok, akiknek elég erős a szervezetük. Az immunrendszerünk erőssége azonban legtöbbször nem egy állandó dolog, számtalan módon tehetünk érte és ellene egyaránt.

Az immunrendszer gyakorlatilag a szervezetünk védekezőmechanizmusát biztosítja. Fő feladata, hogy megvédjen a különféle fertőzésektől úgy, hogy megkülönbözteti a szervezetbe jutó saját és nem saját anyagokat. A szervezetbe bekerülő idegen anyagokkal szemben felveszi a harcot, megsemmisíti és eltávolítja őket, ezzel pedig védelmet biztosít számunkra. Az immunrendszer működését sok minden befolyásolja, de alapvetően beszélhetünk veleszületett és szerzett immunitásról. Ahogyan már az elnevezés alapján is beszédes, legtöbbünknek van ráhatása az immunrendszerünk stabilitására, erősségére.

Többféle módon támogathatjuk szervezetünk védekezőképességét: különféle vitaminok, ásványi anyagok, egyéb természetes és más, szintetikusan előállított összetevők szervezetünkbe juttatásával. Mi mindenesetre úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha minél természetesebb módon védekezünk a nem kívánt fertőzések, vírusok és baktériumok ellen, hiszen számos problémánkra találunk megoldást a természetben, nincs ez másként az immunrendszerünk védelme esetén sem. Lássuk, mit javaslunk a természetes immunerősítés jegyében!

A méz és a méhpempő természetes immunerősítő, ráadásul antibiotikus hatással bír.

Méhpempő

Talán nem meglepő, hogy listánk első számú tétele a méhpempő. Kiemelt szerepe van a méhek életében a méhpempőnek, hiszen az kizárólag a királynő eledele. E tény rámutat arra, milyen értékes tápanyagról is van szó, hiszen egy kaptárban nincs fontosabb a királynő védelménél.

A méhpempő olyan természetes immunerősítő szer, ami által a királynő akár 5 hosszú évet is élhet. Ami pedig a királynőnél beválik, az nekünk, embereknek is hasznos lehet. Ezt felismerve kezdték el évezredekkel ezelőtt fogyasztani a méhek által előállított értékes méhpempőt. Rendkívül magas számú biológialag aktív összetevő gondoskodik rendszeres fogyasztás esetén arról, hogy maximális fokozatra turbózd az immunrendszeredet. Rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal, különféle nyomelemekkel erősödik ilyenkor a szervezetünk, de azt tudtad, hogy természetes antibiotikus hatású is ezek mellett? A méhpempő tehát egyszerre immunizál és lát el jelentős mennyiségű vitaminnal.

C vitamin

Van ugyanakkor néhány vitamin, amelyeket olyan jelentős mennyiségben igényel szervezetünk, hogy további pótlást érdemes biztosítani belőle. Ilyen például a C vitamin is. A C vitamin a fiatal és idősödő szervezet számára egyaránt értékes vitamin, amit ma már könnyedén pótolhatunk akkor is, ha gyümölcsökből és zöldségekből éppen nem tudjuk fedezni a szükséges mennyiséget. Érdemes a különféle mesterséges C vitamin készítmények helyett itt is minél természetesebb módját választani a C vitamin bevitelének.

Mivel a C vitamin vízben oldódó vitamin, ezért számolnunk kell azzal, hogy felszívódás után nagyon hamar ki is ürül szervezetünkből. Ezért nem elegendő napi egy alkalommal gondoskodni a pótlásról. Érdemes lehet a nap során többször vagy elhúzódva adagolnunk, esetleg olyan természetes készítményt választani, amely elnyújtott felszívódású (ún. retard) azt.

A C vitamin rendkívül fontos hatóanyag, amit természetes forrásból javaslunk fogyasztani.

Propolisz

Szintén a méhektől származó segítség lehet az immunvédelem során a propolisz. Ez az anyag – amit eredendően a kaptár tömítésén túl fertőtlenítésre használnak a méhek – szintén hatékonyan támogatja immunrendszerünket. A méhpempőhöz hasonlóan a propolisz is egy sor vitamin, ásványi anyag és nyomelem természetes forrása, de eredményességét tovább növeli antioxidáns hatása is.

Nem csak a betegségek megelőzésében, hanem a gyors felépülésben is megfelelő támogatást nyújt. Rendszeres fogyasztásával fokozzuk és fenntartjuk szervezetünk ellenálló képességét. Érdemes kúraszerűen alkalmazni, hiszen így képes számunkra megadni azt a természetes segítséget, amelyre a betegségekkel szembeni harc során szükségünk van.

D vitamin

A fentieken kívül érdemes szervezetünk természetes védekezőképességét D vitamin pótlásával is támogatni. Télen, a hideg és sötét évszakban szervezetünk D vitamin raktárai kiürülnek, ami bizonyítottan kedvezőtlenül hat a különféle betegségekkel szembeni ellenállóképességünkre.

A D vitaminnak jóval nagyobb szerepe van, mint amennyi figyelmet szentelünk neki általában. Szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működésére hatással van, így hiánya számos megbetegedés kockázatát növeli. Érdemes tehát minden évszakban megfelelően gondoskodni a D vitamin ellátottságunkról, legfeljebb annak mértékén érdemes változtatni a körülményektől függően. Rendszeres fogyasztását nem javasolt felfüggeszteni. Számos különféle forrásból hozzájuthatunk: az olajos magvak, tejtermékek, halak, tojássárgája, de akár a marhahús és csiperke gomba is természetes forrása. Emellett komoly jelentőséggel bír a D vitamin raktárak feltöltésében a napfény, így a szabadban tartózkodás is.

A D vitamin elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Több természetes forrásból is hozzájuthatunk.

Ginzeng

A ginzeng szárát, leveleit és gyökerét egyaránt eredményesen bevethetük az immunrendszerünk erősítésére. Alkalmazásával számos fertőzéssel és megbetegedéssel szemben nő az ellenállóképességünk, hiszen a vírusok és baktériumok ellen is képes felvenni a harcot. A ginzengben található vegyületek, a ginzenozidok emellett a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg. Növelik a szellemi és a fizikai teljesítőképességet is, javízják a koncentrációs képességet és hatékonyak a a betegség utáni lábadozások során, illetve fáradtság, kimerültség esetén. A ginzengben fellelhető ún. panaxanok azok az összetevők, amelyek csökkentik a vércukorszintet, a poliszacharidok pedig immunerősítő hatásúak. Tudtad, hogy egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében?

Mindezek fényében érdemes tehát olyan természetes készítményeket alkalmazni, amelyek az egyenként is hatásos összetevőkből egyszerre akár többet is tartalmaznak megfelelő kombinációban. Ilyen például az Arkoroyal Energia készítménye, ami a méhpempő, propolisz és ginzeng együttes hatásával segíti immunvédelmünket.

Bármit is válasszunk, fontos, hogy a lehető legtermészetesebb forrásokból igyekezzünk fedezni szervezetünk szükséges vitamin, ásványianyag és nyomelem igényét. Termékeinkkel mi a minőség és a természetesség mellett tettük le voksunkat, így bátran ajánljuk számodra is, ha a szervezeted erősítéséhez természetes megoldást keresel!

Bezár Termékeink egy kúrára elegendő immunerősítőt tartalmaznak