A természet antibiotikumai – Így használd őket

A méhek rendkívül hatékony immunerősítő megoldásokat tartogatnak számunkra.

Az antibiotikum hatásos, amennyiben az előírt módon, különféle bakteriális megbetegedésekre használjuk. Bár a megfelelő antibiotikum használatával hatékonyan vehetjük fel a harcot a bakteriális fertőzésekkel, ugyanakkor könnyen okozhatunk magunknak más jellegű problémákat. Lássuk, hogyan kerülhetők el az antibiotikumok okozta felesleges kellemetlenségek!

Számos felmérés mutat rá arra a tényre, hogy az antibiotikumok használata a kedvező hatások mellett különféle kellemetlenségeket is okozhat. Bár – a többi gyógyszerhez hasonlóan – az antibiotikumok betegtájékoztatója is informál a lehetséges mellékhatásokról, de ez a tudás még kevés mindezek megelőzéséhez. Mi is történik ilyenkor a szervezetünkben?

Túlzott használat során az antibiotikumok felborítják az a bélrendszerünk flóráját, ezáltal akár jelentős kellemetlenséget okozva nekünk. Ezek a gyógyszerek a baktériumok ellen harcolnak, viszont nem képesek megkülönböztetni a jó és rossz baktériumokat. Így okozhatnak végül akár még nagyobb kellemetlenséget, mint hasznot. De hogyan lehet mindezt elkerülni? Mire érdemes törekedni? Olvass tovább!

Hogyan (ne) szedj antibiotikumot?

Az antibiotikumok a fent leírt módon a bakteriális megbetegedéseket képesek kezelni. A vírusokra nem hatnak, így elengedhetetlen, hogy szedésük előtt mindenképpen konzultáljunk orvossal, aki biztonsággal el tudja dönteni, milyen típusú megbetegedéssel állunk szemben. Bár vannak olyan fertőző megbetegedések, amelyek eredményes gyógyításához elengedhetetlen a szintetikus antibiotikum alkalmazása, nem minden esetben ez az egyetlen megoldás. Érdemes alaposan utánajárni, hogy az adott helyzetben mindenáron szükséges-e antibiotikumot választani.

Sok esetben dönthetünk ugyanis, hogy természetes megoldásokkal kúráljuk magunkat. Lássuk, mi alkalmazható akár antibiotikum helyett (persze orvosi jóváhagyással) vagy a mellé kiegészítő kezelésként!

A méhek által előállított anyagok (propolisz, méhpempő) rendkívül hatékony immunerősítőnek bizonyultak az évezredek során.

Megoldások a természetben

A méhekről már több ízben írtunk pozitívan – nem hiába. Az általuk előállított (propolisz, méhpempő, méz) és használt természetes anyagok (virágport) számos különféle módon támogatják nem csupán saját egészségüket, de a sajátunkat is. Amihez a méheknek köze van, az csak jót jelenthet az egészségünk szempontjából! Nem hiába az elnevezés: szuperélelmiszer. Talán te is hallottad már ezt a kifejezést, amelyet tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és egy sor további kedvező összetevőben gazdag élelmiszerre használnak. Ilyen a propolisz és a méhpempő is.

Lássuk, mitől olyan csodálatosak ezek a méhek által előállított készítmények és miért illeszkednek a szuperélelmiszerek táborába!

Propolisz

A propolisz vagy más néven méhszurok a különféle fák rügyeiről származó anyag, amit a méhek a méhkaptár fertőtlenítésre is bevetnek, ezzel maximalizálva a védelmüket. A proplisznak nem csak a hatása figyelemre méltó, hanem – bármilyen meglepő – a színe is.

Ez egészen változatos lehet, hiszen attól függ, hogy milyen fáról gyűjtik be a méhek a hozzávalót. A propolisz sárga, de akár zöld színben is pompázhat, ám a szín nem befolyásolja a hatékonyságát. Tudtad, hogy a propolisz 200 különböző anyag megfelelő arányú keveréke, ideértve a legkülönfélébb ásványi anyagokat és nyomelemeket is? Nem hiába használható eredményesen a különféle megbetegedésekkel szembeni harcban, legyen szó akár bakteriális, akár vírusos eredetű fertőzésről.

Kedvező összetételének köszönhetően nem csak a megbetegedések kezelésében, de azok megelőzésében is komoly segítségünkre lehet. Ezért is javasolt egész évben, de a hidegebb évszakokban különösen odafigyelni rendszeres fogyasztására, hiszen ezzel olyan támogatást nyújthatunk immunrendszerünknek, amelyet egészséggel fog meghálálni.

Ha a megfelelő készítményt választod, megtapasztalhatod, hogy a propolisz alkalmazása rendkívül egyszerű. Mi például könnyen adagolható kiszerelésbe, ampullákba rejtettük a méhek csodáját. Ennek köszönhetően nem kell különösebb figyelmet fordítanod a megfelelő adagolásra, hiszen ezt már megtettük helyetted, ráadásul egy készítményünk két kúrára elegendő mennyiséget tartalmaz.

Méhpempő

A propolisz mellett érdemes külön szót ejteni a méhpempőről is, hiszen a méhek immunerősítő megoldása. Ha röviden szeretnénk bemutatni a méhpempő kedvező tulajdonságait, azt emelnénk ki, hogy a méhkirálynő ennek köszönhetően él 5 hosszú éven át, amely rendkívüli időtartam a méhek életét tekintve.

Nos, azt nem garantálhatjuk, hogy mi is plusz éveket nyerhetünk általa, ugyanakkor az többszörösen igazolt tény, hogy gazdag és megfelelő arányú összetevőinek köszönhetően az immunrendszerünkre nagyon kedvező hatással bír.

Tárolása korábban problémásnak bizonyult, hiszen hűteni kellett, ezért jóval kevesebb szerepet kapott a természetes gyógyászatban, mint amennyit egyébként érdemelt volna. Ma azonban már könnyedén alkalmazhatjuk, hiszen az Arkoroyal ampullás kiszerelésnek köszönhetően nagyon sokáig eláll hűtés nélkül is, miközben hatóanyag tartalma változatlan marad.

Ráadásul – a legtöbb méhpempővel szemben – élvezeti értékkel is bír, hiszen az Arkoroyal méhpempő kifejezetten jóízű, emellett pedig 100%-ban bio termék. Ez kifejezetten fontos tényező, ha gyermekeinket szeretnénk rászoktatni a méhpempő rendszeres fogyasztására. Gyermekeknek való termékeinket éppen ezért három különböző formában is elérhetővé tettük (ampulla, szirup és gumicukor), amelyekről ide kattintva tudhatsz meg többet.

Ha tehát természetes alternatívát szeretnénk találni az orvosi antibiotikumok helyett, érdemes figyelmünket a méhek felé fordítani. Számos különféle általuk előállított anyag eredménnyel bevethető a baktériumok ellen, akár orvosi jóváhagyás nélkül is. Térj vissza te is a gyökerekhez, és keress megoldást egészséged támogatására első sorban a természetben!

Bezár Termékeink egy kúrára elegendő immunerősítőt tartalmaznak